ABOUT MANTAR TOHUMU

About mantar tohumu

About mantar tohumu

Blog Article

Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

Mevsim şartlarına uygun olarak aşılanan yüksek kalitede istiridye mantar misellerimiz ile yüksek oranda verim alın.

İdeal olarak, kahve telvesi ve talaş peletleri gibi alt tabakalar için yaklaşık %55 doygunluk oranı ve saman için %seventy five gibi daha yüksek bir doygunluk oranı yakalanmalıdır.

Dimensions göndereceğimiz mantar tohumunu yine aynı pakette dimension göndereceğimiz mantar torfuna karıştırarak ağzı geniş bir kaba ekiniz. four-5 günde bir fıs fileıs şeklinde nemlendirme yapınız. Mantarlar 40-forty five güne kadar çıkmaya başlayacaktır. Torf ve tohum yanında sizlere mantar yetiştiriciliği hakkında bilgi verecek eğitim kılavuzu da göndereceğiz. Birden fazla siparişlerinizi kargo parasının daha az tutması için tek pakette göndereceğiz.

Mantarların gelişmeyi sevdiği yağmur veya nemli koşulları simüle ederek alt tabakanızı her gün nemlendirmek için temiz su içeren bir sprey şişesi kullanılmalıdır.

Üretim ortamında oksijen azalmasının nedeni, istiridye mantarının canlı bir organizma olması ve oksijen ile de beslenmesidir. Ayrıca yetişkin bir istiridye mantarı havaya her saatte yaklaşık four milyon spor bırakır.

 İstiridye mantarının ekimi çok önemlidir. Mantarın yetişmesi için hazırlanan ve mantarın gelişmesini sağlayan kompost içine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli ancak doğru oranlarda karıştırıldığı zaman verimli olur.

Yanıtla Merhaba, Mantar saatte milyonlarca spor birakıyor ise biz tesis icerisinde bu sporları soludugumuzda zarar gormezmiyiz? Bunun için bir koruma ekipmanı, giysisi olmalı mı?

Mantarların baş kısmını yani sporların olduğu kısmı kaba ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırmaya başlayın.Karışım işlemi bittikten sonra ağzını kapatın ve iki gün boyunca karanlık bir yerde dinlendirin.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Elde edilen besinler sayesinde yemeklerinize lezzet kazandırır. Tek başına kızartma ve ızgara olarak tüketildiği gibi özellikle et yemeklerinde, sotelerde kullanılan lezzetli bir gıdadır. Hobi olarak yetiştirmenin yanı sıra ticari olarak da yetiştirebilir ve satabilirsiniz. Olgunlaşan mantarları hasada uygun bir şekilde toplayıp organik yemeyi 7 seven dostlarınıza hediye edebilirsiniz. Saklama koşullarına dikkat ederek uzun süre taze muhafaza edebilir ya da toplayıp pişirebilirsiniz. İstiridye mantarı satarken dikkatli olmanızda fayda vardır. Yetiştiriciliği devamlı ve rutin yapmaya başladığınızda oldukça karlı bir iş haline getirebilirsiniz. Müşterilerin çoğu hem yetiştirmenizi hem de bu besini tüketmenizi tavsiye eder. Bu ürünü satın alırken oldukça güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir. Bu sebeple Trendyol'a gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz. Bu eğlenceli ve bir o kadar da zevkli serüvene katılmak isterseniz Trendyol read more on the net alışveriş avantajlarıyla bu ürünü sipariş edebilir ve satın alabilirsiniz.

Basit olarak kompost advertı verilen saman, talaş gibi ağaç artıkları içine misel adı verilen mantar tohumu eklenerek steril ortamda çeşitli sıcaklık ve nem değerleri ile istiridye mantarı yetiştirilir.

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila twenty santigrat dereceler arası.

Bir kompostun kaliteli olmasını sağlayan en önemli özelliği içerdiği kuru madde ve misel miktarıdır. İstiridye mantarı kompostu verimli olabilmesi için a veryğırlığının en az %fifty’si kuru madde olmalı ve kuru madde miktarının da %five’i kadar misel olmalıdır.

Report this page